Kisten

Dokter Lex brengt het bericht dat directeur en pater familias Willem van der Steen na een kort ziekbed overleden is. De familie staat voor de taak zijn begrafenis te verzorgen en ondertussen het bedrijf voort te zetten.

Het regelen van de begrafenis gaat ze goed af aangezien Van der Steen een begrafenisonderneming en kistenmakerij is: De kistenmakers Koen en Florian gaan meteen aan de slag met het mooiste hout. Zijn oudste dochter Laura en jongste zoon Joost lijken de zaak harmonieus voort te zetten, totdat Joost een geheim tussen zijn vader, zijn zus en de zeer aanwezige dokter Lex omtrent ‘luxe’ begrafenissen vermoedt.

Middelste dochter Klaartje –tegenwoordig Claire- wil de boel het liefst zo snel mogelijk afgehandeld hebben zodat ze weer terug kan naar haar normale zakenleven. Voor Laura en Lex is het niet moeilijk om uit te vinden wat Willems zus Tineke weet: zij stort haar hart uit bij iedereen die wil luisteren, aangezien haar stramme man Bert dit nooit doet. Joost lijkt voelbaar voor enige druk, ondanks de steun van de oprechte Loes. Maar wat weet Cécile, de au pair die is blijven hangen na de dood van moeder Annie van der Steen, over de duistere praktijken in het familiebedrijf? Waarom is zij nog bij de familie nu alle kinderen volwassen zijn?

Spelers: 8
Speelperiode: april 2010 (5 voorstellingen)
Duur: 75 min.
Locatie: Hal C van De Nieuwe Academie, Schiehallen, Delft.

Bekijk de foto’s.

Kisten

Comments are closed.