De Familie Pietersen

De familie Pietersen
De familie Pietersen, gespeeld door theatergroep Wilde Spinazie, geeft een kijkje in de keuken: De familie bestaat uit vader, moeder, zoon van 5½ jaar en 2 dochters van 3½ jaar.

Wilde Spinazie heeft de familie Pietersen gemaakt voor de netwerkdagen voor alle beroepskrachten die werken met 0-6 jarigen en hun ouders. Iedereen die werkt op een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of in het basisonderwijs (groepen 1 en 2), maar ook jeugdverpleegkundigen, jeugdartsen, maatschappelijk werkers en jeugdhulpverleners.

De beroepskrachten kijken mee hoe het ochtendritueel van familie Pietsersen verloopt; van wakker worden, (niet willen) ontbijten, tot aan het brengen naar school en de peuterspeelzaal. Gelukkig is er de peuterspeelzaalleidster en de leerkracht die de ouders opvangen. Nog maar anderhalf uur geleden is de familie opgestaan en nu al in tranen! Hoe pak je dit nu handig aan? En is er een organisatie in hun wijk die hen kan ondersteunen?

Het doel is om de deelnemers op een interactieve manier bekend te maken met een gezin als de familie Pietersen, opvoedingsondersteuning in de wijk, en te informeren over de Centra voor Jeugd en Gezin.

Familie Pietersen is ook als samengesteld gezin opgevoerd met twee extra pubers (onder de naam Familie Pietersen Plus).

Kortom een levende casus in plaats van op papier!

Tot slot wordt er door Theatergroep “Wilde Spinazie” op een uitstekende manier een grappig toneelstukje opgevoerd over de verwikkelingen in een probleemgezin. En u raadt het al: dankzij het ingrijpen van het Zorgnetwerk komt uiteindelijk ook in dit gezin alles weer op zijn pootjes terecht.

(aldus een artikel van Jan Wenteler in TelstarOnline 01-07-2009).

Bekijk ook de foto’s

Data:

15 oktober 2008: Netwerkochtend voor alle beroepskrachten in Segbroek en Loosduinen die werken met 0-6 jarigen en hun ouders.

23 juni 2008: Familie Pietersen Plus. Voor het tekenen van de Samenwerkingsovereenkomst Zorgnetwerk 0-23 jaar door 19 verschillende zorg- en welzijnsinstellingen speelde Wilde Spinazie Familie Pietersen Plus. Locatie: CulturA in Nootdorp.

2 juni 2010 Netwerkmiddag Escamp/Wateringseveld.

Comments are closed.