Wie gaf jou het recht mijn thee af te ruimen?

voorstelling wilde spinazie januari 2013

Over de voorstelling:

Een doodgewone wijk: straten vol met auto’s, fietsen, luidruchtige kinderen, hondenpoep en vuilnisbakken. Hoe reageren de bewoners als de zoveelste nieuwe ontwikkeling in hun wijk wordt gelanceerd?

‘Wie gaf jou het recht mijn thee af te ruimen?’ is de zesde zelf geschreven voorstelling van theatergroep Wilde Spinazie uit Delft. Wilde Spinazie stelt in haar voorstellingen op een frisse, laagdrempelige manier maatschappelijke thema’s aan de orde.

Synopsis:

‘Wie gaf jou het recht mijn thee af te ruimen?’ gaat over de bewoners van de Westergroenwijk. Gewone mensen, zoals je overal tegenkomt. Ze leven met elkaar redelijk harmonieus langs elkaar heen, totdat ineens een brief op de deurmat valt met een nieuw plan. Nooit eerder van gehoord, geen inspraak in gehad, maar goed bedoeld.

Hoe reageer jij als er iets nieuws in jouw wijk wordt uitgerold? De plaatsing van een opvangcentrum, een bejaardentehuis of een wijziging in het parkeerbeleid?

‘Dit is de zoveelste keer dat iets wordt opgelegd. Ik ben tegen.’

‘Wat gaat dat kosten en wie gaat dat betalen?’

‘Nou, ik zie het wel zitten! Ziet de buurt er meteen gezelliger uit!’

‘Ik heb echt geen zin om me daar druk over te maken.’

Wat doet het met jou als een ander bepaalt wat er gebeurt en je daar -voor je gevoel-  geen invloed op hebt? Maak jij je druk? Beklim je de barricades? Of is er toch niks aan te doen? Verandering doet leven?

Het project:

De voorstelling is gespeeld op 11, 12 en 13 januari 2013 in het Rietveld Theater te Delft. Ook speelden wij een week ervoor een teaser van de voorstelling tijdens het Fringe Cafe, ook in het Rietveld Theater.

Wilde Spinazie wil bij deze alle bezoekers bedanken voor hun komst.

Spelers: 5
Regie: Annemiek Hamers
Speelperiode:
11 januari 20:15
12 januari 20:15
13 januari 14:30 en 20:15
Duur: ongeveer 70 min.
Locatie: Rietveld Theater, Rietveld 49, Delft

Dit project was niet denkbaar zonder de steun van:

achterzijde flyer (klik om te vergroten)

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>